torsdag 10 juli 2014

Utställning Ronneby.....

Då har vi varit iväg igen på en liten roadtrip.
I söndags morse packade jag och Vladimir bilen och begav oss ner till Ronneby för den internationella utställningen i Ronneby Brunnspark.
Tror väl aldrig att jag har varit iväg på utställning och vädret har varit sådär lagom.
Antingen står regnet som spö i backen eller också är det så stekande hett så man håller på att gå åt.
I söndags var det det sistnämnda.
När vi kom fram till Brunnsparken var det helt belamrat med tält, inte en chans att få upp sina egna grejer i närheten av den ring vi skulle deltaga i.
Vi blev inte så ledsna över det när vi hittade en stor lönn 150 meter från ringen som skulle ge oss skugga över hela vår vistelse.
Efter ett par koppar kaffe så dök våra valpköpare familjen Sjögrens från Hällevik upp och kamperade ihop med oss. Alltid lika trevligt och gemytligt att träffas. Både dem och deras skottar.Det är snart 4 år sedan de köpte Morrie av oss och han blir lika glad varje gång han träffar gammelhusse. Och nytillskottet Viggo är heller inte sen med att berätta att han gillar sin gamle uppfödare även om det inte är så länge sedan han flyttade ifrån oss.
Viggo är son till Vladimir och skulle tävla för första gången som junior då han precis har blivit 9 månader. Så tävlingsnerverna var lite på helspänn både för mig som uppfödare och för matte som skulle visa honom i ringen. När det äntligen var dax för Viggo att äntra ringen gjorde han det med bravur. Han pinnade på som en klocka skötte sig jättebra på bordet EXCELLENT med Ck.
Sen var det dax för Vladi som jag har haft lite jobbigt med när det gäller det här med löptikar.
Känner han minsta lilla av att det luktar löp i ringen blir han som den värsta tänkbara dammsugare.
Han vägrar att gå och man får DRA fram honom i kopplet och det varken ser trevligt ut eller är trevligt för den som ska försöka visa honom. Men i dag så gick det någotsånär. Han fick också EXCELLENT med Ck.
Då var det dax för lilla Viggo att tävla mot sin pappa en annan champion hane samt en öppenklass hane. Vladimir slutade som bästa hane med CACIB CAC och Viggo slutade som 3 bästa hane och fick sitt första Certifikat. Så otroligt stolt över Viggo och familjen Sjögren som har gjort detta möjligt.
Här är en bild på BIR Raibeart Romina och ägaren Margit Sørensen och BIM Prosto Chudo Vladimir
Samt domaren Kazmierski Andrzej som gav Vladi en härlig kritik:
Masculine of medium format but very very stylish.Long head neck and shoulders. Short and broad loins. Perfect high tail set.Flashy coat.Wire coat. Dynamic movements. A real show dog .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar